In oktober zijn we weer ruim 2 weken naar Tanzania geweest. We zijn deze keer met 10 mensen heen gegaan, 8 mannen en 2 vrouwen.

Voor de 4de keer waren we bij de middelbare school in Longoi. We hebben er deze keer 2 dubbele lerarenwoningen gebouwd. Dit samen met een lokale aannemer en zijn bouwvakkers.

In het gebied waar wij bouwen is er veel armoede, ook is het een gebied waar niet veel voorzieningen zijn, er is een klein dorpje in de buurt.

Voor de school is het van groot belang om goede woningen te hebben voor leerkrachten anders komen er geen leraren.

Wij hebben 4 woningen gebouwd. In een woning woont een gezin of 3 leerkrachten. Het is natuurlijk niet helemaal klaar gekomen maar de bouwvakkers daar zullen er voor zorgen dat de woningen over een aantal weken helemaal bewoonbaar zullen zijn.

De school groeit en dat is goed om te zien. Toen we er de eerste keer kwamen, in 2007, waren er 9 leerkrachten. Nu meer dan 30.

We verblijven in een missiehuis in een klein dorpje. Ook in dat kleine afgelegen dorp is grote behoefte aan een school want die is er nu niet.

Kinderen moeten soms meer dan 2 uur lopen om op school te komen. Daarom hebben we ook een start gemaakt met de bouw van een basisschool in
dit dorpje. De bouwvakkers zullen er ook voor zorgen dat er binnenkort 1 klaslokaal in gebruik kan worden genomen.

We hebben het goed gehad en tussen het bouwen door hebben we ook flink genoten: van de mensen, de geuren en kleuren, de stad, een prachtige safari, het mooie landschap.

We kunnen terugkijken op een fantastisch project!

 

 

IMG_0287

IMG_0337

IMG_0345_1